Ευχαριστήριο Συνεδρίου “Δημοκρατία & Διαφθορά”

Θεσσαλονίκη, 18 Μαΐου 2018
Αρ. Πρωτ.: EX-98.1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Μονάδα Έρευνας «Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Δημοκρατία» του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) και υπό την αιγίδα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, συνέδριο με τίτλο «Δημοκρατία και Διαφθορά», το οποίο έλαβε χώρα στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης στις 26 Απριλίου 2018.

Με αφορμή το συνέδριο αυτό, η Μονάδα ευχαριστεί πρωτίστως:

 • Τους αξιότιμους Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειο Πέππα, Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κα. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου, για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία τους στο ανωτέρω συνέδριο με χαιρετισμό και σύντομη εισήγηση, και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την παροχή αιγίδας στο συνέδριο.
   
 • Το ΔΣΘ, και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο Δρ. Ευστάθιο Κουτσοχήνα, τον Ταμία και Πρόεδρο της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων κ. Αναστάσιο Ντούγκα, και την ίδια την Επιτροπή, για τη συνδιοργάνωση του συνεδρίου.
   
 • Τον Πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης κ. Ηλία Κοντοζαμάνη, και το Διοικητικό Εφετείο, για την παραχώρηση χώρων για τη διεξαγωγή του συνεδρίου.
   
 • Τους συμμετέχοντες ομιλητές του συνεδρίου: τον αξιότιμο Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης κ. Αχιλλέα Ζήση, τους Αναπ. Καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Λίτσα, Επικ. Καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Μακρή, Καθηγητή κ. Δημήτριο Σκιαδά, Υποψήφια Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κα. Όλγα Λουκανίδου, τον Διευθυντή Οικονομικής Επιθεώρησης ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο κ. Ιωάννη Μάνο, τον Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΛ.ΑΣ. Β. Ελλάδος κ. Σταύρο Κεσελίδη, και την Επιθεωρήτρια-Ελεγκτή ΣΕΕΔΔ Π.Γ. Θεσσαλονίκης κα. Ερμοφίλη Σουλτανίδου.
   
 • Την εκπομπή «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» της ΕΡΤ3, και ιδιαιτέρως την αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια κα. Δώρα Αυγέρη, για την φιλοξενία.
   
 • Την εκπομπή της TV100 «ΠΟΛΙΣ, ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ», και ιδιαιτέρως τον αρχισυντάκτη και παρουσιαστή κ. Βαγγέλη Πλάκα, και τον FM100, και ιδιαιτέρως τον Διευθυντή Ραδιοφώνου κ. Βασίλειο Κοντογουλίδη, για την φιλοξενία, αλλά και την TV100 για την εκτενέστατη ειδησεογραφική κάλυψη του συνεδρίου.
   
 • Την ηλεκτρονική εφημερίδα voria.gr, και ιδιαιτέρως τον αρχισυντάκτη κ. Γεώργιο Χατζηλίδη και την δημοσιογράφο κα. Βάσια Μπάρμπα, για τη φιλοξενία και την εκτενή ειδησεογραφική κάλυψη.
   
 • Τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την κάλυψη του συνεδρίου και των ομιλιών των συμμετεχόντων.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και φυσικά, το κοινό που θερμά υποστήριξε το συγκεκριμένο συνέδριο και έχει αγκαλιάσει τη Μονάδα και τις δραστηριότητες της.

Ιωάννης Παπαδόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής
Προϊστάμενος Μον. Έρευνας “Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Δημοκρατία”
&
Αλέξανδρος Κυριακίδης
Υποψήφιος διδάκτωρ
Υπεύθυνος Μον. Έρευνας “Ευρωπαϊκές Πολιτικές και Δημοκρατία”

Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας


 

error: Content is protected !!